acupunctuur

7 dingen die je niet wist over acupunctuur

Wist u dat acupunctuur een van de oudste vormen van geneeskunde ter wereld is? Of dat het kan worden gebruikt om een grote verscheidenheid aan aandoeningen te behandelen? Hier zijn zeven dingen die u misschien nog niet wist over acupunctuur.

acupunctuurAcupunctuur is een vorm van alternatieve geneeskunde waarbij dunne naalden in de huid worden gestoken. Het is een belangrijk onderdeel van de traditionele Chinese geneeskunde en wordt vaak gebruikt om pijn te behandelen. Acupunctuur is echter veel meer dan je op het eerste gezicht zou denken. Hier zijn zeven dingen die u waarschijnlijk nog niet wist over deze fascinerende behandeling:

  1. Acupunctuur gaat duizenden jaren terug. Het eerste geregistreerde gebruik van acupunctuur was in China, meer dan 2000 jaar geleden.

 

  1. Acupunctuur is gebaseerd op de theorie van Qi. Qi is een onzichtbare levenskracht die door het lichaam zou stromen. Volgens de traditionele Chinese geneeskunde kan een geblokkeerde qi ziekte veroorzaken.

 

  1. Er zijn meer dan 2000 acupunctuurpunten in het menselijk lichaam. Deze punten liggen langs 14 hoofdmeridianen, of energiebanen.

 

  1. De naalden die bij acupunctuur worden gebruikt zijn zeer dun. Ze zijn meestal gemaakt van roestvrij staal en zijn slechts zo dik als een menselijke haar.

 

  1. Acupunctuur is niet pijnlijk. De naalden die bij acupunctuur worden gebruikt zijn zo dun dat ze nauwelijks de huid binnendringen. In feite melden veel mensen een gevoel van ontspanning tijdens en na de behandeling.

 

  1. Acupunctuur wordt gebruikt om verschillende aandoeningen te behandelen, bijvoorbeeld in een praktijk acupunctuur rotterdam. Naast pijnbestrijding is gebleken dat acupunctuur effectief is bij de behandeling van misselijkheid, hoofdpijn, menstruatiekrampen en zelfs depressie.

 

  1. Acupunctuur is veilig wanneer het wordt uitgevoerd door een opgeleide professional. Ernstige complicaties van acupunctuur zijn zeldzaam, maar kunnen optreden als de naalden niet steriel zijn of als de behandelaar niet de juiste opleiding heeft gehad.

Hoewel acupunctuur vaak wordt geassocieerd met pijnbestrijding, kan het in feite worden gebruikt om een verscheidenheid aan problemen te behandelen. Als u overweegt om acupunctuur voor het eerst te proberen, is het belangrijk om uw onderzoek te doen en een gerenommeerde behandelaar te vinden. Heeft u al eerder acupunctuur geprobeerd? Wat waren de resultaten?