WA plus vergelijken met een Allriskverzekering 

Iedereen met een auto weet dat deze minimaal een Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering hiervoor moet afsluiten. Doe je dat niet dan ligt er al snel een brief van de RDW bij je op de deurmat. En het is natuurlijk een goede zaak, dat je verzekerd bent voor schade die je toebrengt aan derden. Maar wil je ook je eigen auto verzekeren dan kun je kiezen voor een WA Plus verzekering of een Allrisk verzekering. Maar wat is het verschil tussen deze twee? En is wa plus vergelijken een goed plan? 

WA Casco 

Wanneer je een nieuwe auto koopt is het verstandig om een Allrisk verzekering af te sluiten. Deze verzekering wordt ook wel eens WA-casco verzekering genoemd. Met deze verzekering is alle schade aan je auto gedekt, dus ook als je zelf tegen een paaltje aan rijdt. Houd er wel rekening mee dat je een eigen risico hebt en dat het ten koste kan gaan van je schadevrije jaren. 

WA Plus

WA plus vergelijken met een Allriskverzekering betekent dat je wel alle “van buitenaf komend onheil” verzekerd hebt, maar niet schade door eigen toedoen. Dus als gigantische hagelstenen van je dak een poffertjespan hebben gemaakt,  dan is dit nog wel verzekerd bij een WA plus verzekering. Ook een sterretje in je ruit valt onder de dekking. Maar een kras doordat je met je winkelwagen tegen je auto rijdt, dan weer niet.  

De autoverzekeringen lopen dus eigen op in dekking (en in premie). De basis is een WA-verzekering, een uitgebreidere dekking heb je met een WA plus verzekering en een Allriskverzekering is de meest uitgebreide dekking die je kunt afsluiten.