boekhouding

ZZP’er doet boekhouding vaak zelf

Je kent vast wel een ondernemer die zijn eigen boekhouding voert, het gebeurd vaak bij kleinere bedrijven en ZZP’ers. Online boekhoudpakketten maken het mogelijk en ook heel eenvoudig.

Het voeren van de boekhouding is voor sommige mensen best een grote stap als je weinig met cijfertjes hebt. Toch is het ontzettend belangrijk. Veel draait namelijk om geld in een onderneming. Een goede boekhouding zorgt er namelijk voor dat u een duidelijk overzicht heeft van uw bedrijf. Zo weet u wat er op financieel gebied speelt.

Er is vanzelfsprekend ook altijd de mogelijkheid om de administratie uit te besteden, bijvoorbeeld aan een boekhouder Reeuwijk dat zich hierin specialiseert. Toch is het een goed idee om u hier zelf in te verdiepen. Met deze financiƫle informatie kunt u volgende stappen zetten in uw bedrijf. Als uw business groeit, zit u steeds minder zelf aan de knoppen maar blijf de financiƫn wel goed monitoren. Zo zullen er minde problemen zijn.

Boekhouding is niet moeilijk, je moet het wel doen..

boekhoudingVandaag de dag zijn er diverse boekhoudpakketten die de administratie bijhouden heel eenvoudig maken. Er zijn bijvoorbeeld applicaties op de telefoon waarmee zakelijke bonnen gescand kunnen worden en direct kunnen worden geboekt in de administratie.

Die hebt je uiteraard altijd in bij je. De administratie bijwerken is dus eenvoudig, maar je moet er nog steeds tijd aan besteden. Het is dan ook een prima idee om bijvoorbeeld een dag per week vrij te plannen om uw boekhouding bij te werken. Zo kun je het niet zomaar vergeten. Meer hierover op: http://www.boekhouderkaart.nl/boekhouder-gezocht/

Heb jij veel boekingen dan kan er behoorlijk wat werk in gaan zitten. Het beheren van uw debiteuren is helemaal een taak die veel tijd in beslag neemt. Vooral de klanten die niet volgens afspraak betalen kosten veel tijd, deze moeten dan worden gebeld of gemaild.

Eigenaren geven vaak aan met deze taken veel tijd kwijt te zijn. Win elke week opnieuw tijd terug door een boekhouder verantwoordelijk voor deze taken te maken.