bellen

Glasvezel internet en alles in 1 pakketten

Tegenwoordig heeft bijna iedereen wel een mobieltje en dat is ook wel nodig, want steeds meer gaat digitaal. Bovendien is het zeer handig als u overal en altijd online kunt gaan en het internet kunt gebruiken. Het kan zomaar zijn dat u iets op moet zoeken of bijvoorbeeld Whatsapp moet gebruiken. Hier is echter wel een abonnement voor nodig. Veel echt grote, bekende aanbieders hebben echter niet heel veel te bieder qua alleen internet. Daarom brengt dit artikel u meer wegwijs in welke abonnementen en aanbieders er allemaal zijn.

Algemeen

Er zijn erg veel aanbieders op de markt van telefoonabonnementen en daardoor kan het lastig zijn door de bomen het bos te vinden. Dit artikel probeert u wegwijs te maken in welk abonnement nou het voordeligst is. Maar voordat het vergelijken begint even wat algemene informatie: Het internet wordt berekend in Mb per seconde (afgekort Mb/s).

Hoe meer mb per seconde hoe sneller het internet. Voor bellen zijn er 2 verbindingen: DSL en glasvezel. Hierbij is glasvezel de snellere verbinding en daar ligt ook de focus van dit artikel op. Ieder abonnement heeft dus glasvezel verbinding. Ook stijgt de prijs natuurlijk als de kwaliteit van het abonnement beter wordt, op deze website vergelijk je abonnementen. Iets waar opgelet zal moeten worden. Ook gelden de genoemde prijzen voor het eerste jaar.

Youfone

bellenYoufone heeft 4 pakketten. De goedkoopste kost €357,- met 50 Mb/s. Het iets duurdere abonnement van €399,- heeft het dubbele aantal Mb/s, dat is dus 100 Mb/s. Daarna komt het abonnement van €453,- met 200 Mb/s. Het laatste en duurste abonnement heeft 500 Mb/s en kost €519,-.

Telfort

Het goedkoopste abonnement van Telfort heeft ook 50 Mb/s net als die van Youfone, alleen is hij wel duurder, namelijk €405,-. Die van Youfone is dus voordeliger. Bij het tweede is het ook nadeliger: die is €495,- en heeft ook 100 Mb/s.  Ook het derde abonnement geeft helaas nadeel. 200 Mb/s voor €555,- per jaar. Youfone lijkt hier dus in ieder opzicht voordeliger. Zelfs het duurste abonnement van Youfone is goedkoper dan de duurste van Telfort en die van Youfone heeft ook nog eens 300 Mb/s meer.

T-Mobile

Ook T-Mobile geeft helaas nadeel qua prijs. De goedkoopste is 50 Mb/s voor €427,50,- per jaar,

daarna komt het abonnement van €469,50 met 100 Mb/s. Het derde pakket geeft 200 Mb/s voor €577,50. Ten slotte hebben we het grote pakket met 500 Mb/s voor €637,50 per jaar. Qua prijs geeft ook T-Mobile dus nadeel, maar bij alle abonnementen kunt u het pakket maandelijks aanpassen en krijgt u een zogenaamde Wi-Fi check, waarbij de kwaliteit van de Wi-Fi overal gecheckt kan worden.

XS4ALL

De laatste en de duurste aanbieder is XS4ALL. Toch heeft ieder pakket de volgende toevoegende kenmerken: er zijn 2300 Wi-Fi spots, u krijgt een gratis monteur, u heeft een vast IP-adres en ook een Wi-Fi check. Hierbij zijn de prijzen van laag naar hoog: €522,-, €568,50,  €658,50, €726,-. Hierbij het aantal Mb/s: 50, 100, 200, 500.

Belangrijk bij het kiezen van een abonnement is nog steeds wel dat u weet wat u ervoor over heeft en hoe snel en goed u uw abonnement wilt. Wilt u goed kunnen bellen? Of wilt u snel internet? Of misschien allebei?