vliegtuig

Parkeren op Schiphol? Doen!

Het bekendste vliegveld van Nederland is toch wel Schiphol en vandaar dat veel mensen de vliegtuigen daar als vervoer gebruiken om in het buitenland te komen. Maar stel dat u voordat u op vakantie gaat nog even door Amsterdam wil toeren en u bent niet met uw auto naar het vliegveld gekomen.

vliegtuigOf misschien komt u juist wel terug van vakantie en wil nog even een stukje rijden. Hoe dan ook u bent op of dichtbij het vliegveld en wilt graag met een auto reizen. Gelukkig biedt Schiphol hier een oplossing voor en zijn er genoeg aanbieders om een auto te huren. Hopelijk brengt dit artikel u meer wegwijs in de verschillende aanbieders.

De eerste aanbieder en de best beoordeelde op Google is BB&L Autoverhuur B.V. De prijzen kunnen lopen vanaf €24,- per dag en hangt af van welke auto u huurt. Ook varieert de prijs door de duur waarvoor u de auto huurt. Hoe meer dagen hoe goedkoper de prijs per dag wordt. Het aantal zitplaatsen loopt van 4 t/m 7 dus ook een groter gezin/ familie kan een goede auto huren. In West-Europa is er een gps en u kunt sowieso onbeperkte kilometers rijden. Een ander voordeel en service is dat het huren van de auto gratis geannuleerd kan worden tot op het moment van aankomst. Dit is erg handig voor als uw plannen ineens wijzigen en het huren wil annuleren en dat zonder geld te betalen. Over de openingstijden staat niet specifiek iets vermeldt dus we kunnen er even vanuit gaan dat ze 24/7 open zijn.

De tweede aanbieder ligt aan de ‘grens’ van Schiphol en ligt dus wat verder weg van de vertrekhallen: Bert Jonk Autoverhuur Toch staat deze aanbieder op nummer 2 wat betreft beoordelingen op Google. De prijzen bij deze aanbieder hangen af van welk ‘pakket’ u neemt. Zo ligt het eraan hoe lang u de auto huurt, maar ook geeft deze aanbieder een gelimiteerd aantal kilometers. Meer kilometers per dag kost dus geld. Voor de rest geeft de website veel specificaties over de auto zelf, dus voor hen die daarvan houden is dat wel handig. Je kunt parkeren op schiphol.nu en een reservering maken.

De laatste aanbieder heeft gedeelde 3e plek qua beoordelingen, maar heeft meer reviews in vergelijking met wie de plek gedeeld wordt: Sixt Autoverhuur. De openingstijden zijn altijd vanaf half 7 ’s ochtends t/m 11 uur. Er is een ruim aanbod van auto’s dat ook afhankelijk is van wanneer en voor hoelang u de auto huurt, maar het laagste bedrag dat ik tot nu toe heb gespot hangt rond de €60,-. Er is ook een klein prijsverschil qua direct en later betalen. Later betalen kost een paar euro duurder, wat niet extreem veel is, maar goed om te vermelden. Iedere auto heeft 400 vrije kilometers en ook kan er gratis geannuleerd worden wat ook een voordeel is. De aanbieder die ook op de 3e plek stond qua beoordelingen is Europcar. De resterende aanbieder is Avis budget Autoverhuur, wat dus voor wat goedkopere auto’s is, maar wel de laagste beoordelingen heeft.

Hopelijk bent u nu genoeg geïnformeerd over waar u een auto kunt huren op Schiphol. Voor meer informatie kunt u natuurlijk altijd nog wat rondneuzen op het internet en alle aanbieders wat grondiger bekijken.